Investeringsfilosofie

Innan år 2016 hade jag ingen speciell strategi utan sparade planlöst i aktier. Det är först nu som jag verkligen har fått en egen strategi som i huvudsak är Dividend Growth Investing. Vilket innebär att jag är väldigt långsiktig i mina investeringar. I princip skulle man kunna säga att jag inte har för avsikt att sälja några av mina innehav och att jag mestadels investerar i bolag som jag förstår eller att jag själv är kund hos samt att de har en någorlunda utdelnings policy.

Under 2017 har jag också för avsikt att börja Swing Trada för att på så sätt bygga lite extra kassa att investera i utdelningsaktier. Kravet är dock att det skall vara aktier som jag kan tänka mig vara lång i om min Swing Trade skulle gå åt fel håll.

2018 års utmaning blir till att doppa tårna i options-handeln och dess olika strategier, för att skydda/risk-minimera portföljen. Ska bli väldigt intressant att se om man kan få till någon bra egen strategi med hjälp dessa optionsstrategier.

Inför 2019 tror jag mig ha funnit min fullständiga investeringsfilosofi. Efter succén med optionshandeln från 2018, står det nu klart att mitt vinnande koncept är att kombinera utdelningsaktier med optionshandel. Till detta väljer jag också att lägga 5-10% av portföljvärdet mot guld och silver ETF:er, för att få en viss hedge när börsen faller. 

År 2020 kommer jag att intensifiera min optionshandel och försöka att maximera mina premier. Dels har jag redan sålt några långa calls nu i januari med lösen i december och sen har jag även börjat att ställa ut OMX30 calls & puts under själva lösenveckan, där jag tar ett bet på att OMX30 inte skall röra sig mer än 3% upp eller ner. Till detta kommer jag även att prova på en ny optionsstrategi, nämligen "Call Ratio Spread". När jag väl fått gjort min första Call Ratio Spread kommer jag säkerligen också att skriva mer om denna strategi i ett enskilt blogginlägg under optionsskolan.

Under 2021 kommer jag sakteligen förflytta mitt fokus från ren utdelningsinvestering mot mer tillväxtsaktier samt att fortsätta ställa ut Covered Call mot stabila OMX30 bolag. Aktier med hög utdelning kommer säkert bli mer intressant den dagen, då jag väljer att förtidspensionera mig. 

2022 är året då jag tror mig ha funnit min slutgiltiga strategi efter några års letande. Det är nämligen året då jag säljer av hela långportföljen och riktar all fokus mot optionshandel. Efter ett par års praktiserande överglänser optionspremierna utdelningarna med råge och jag är ganska övertygad om att detta är den rätta vägen för mig mot ekonomisk frihet. 

Fortsätter på den inslagna vägen under 2023 och kör nu full skala med optionsportföljen. 23st utvalda bolag kommer att handlas fram och tillbaka samt att jag även kommer att ta en del positioner mot OMX30 indexet. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar