Om mig

Min första aktieaffär gjorde jag i slutet på 1990 talet när jag pluggade vid högskolan i Halmstad. Vi var några på korridoren som fick ett hett aktietips, nämligen Refaat El-Sayeds nya bolag Hebi Healthcare. Om jag inte minns helt galet så satsade jag 6000kr och aktien stod i 17öre när vi köpte in oss. Mycket riktigt gick aktien som en raket upp till 35öre på bara ett fåtal dagar och jag började fantisera om att kursen skulle gå upp till 100 tals kr, men det hela slutade i moll och jag sålde mina Hebi Healthcare Aktier med förlust för 14öre några månader senare.

Sedan dess har jag varit ut och in ur aktiemarknaden vid ett flertal tillfällen med både toppar och dalar. Jag alltid försökt att spara, men ibland har det inte funnits resurser för något sparande och vid vårt första husköp fick jag sälja de aktier jag skrapat ihop för att få ihop till kontantinsatsen och så var man då helt barskrapad.

Det var bara att börja om på ny kula igen och försöka spara ihop en ny buffert, men allt eftersom åren gick och familjen blev större så var vi tvungna att flytta till ett större hus vilket vi gjorde augusti 2014 och här har vi för avsikt att stanna resten av livet. Vi fick verkligen slita hårt och vända på varenda sparad krona som vi hade för att få in tillräckligt med pengar till kontantinsatsen, men det gick till slut.

Förste januari 2016 hade vi exakt 0kr på våra sparkonton. Pengarna dessförinnan hade gått till nöje, bröllop, barnvagnar, möbler m.m. Nu var det dags igen att börja spara ihop en buffert till oförutsedda händelser samt att jag också tänkte att det vore bra att börja spara till mina 3 små barn som de kan få ta del av när det är dags att flytta hemifrån.

Intresset för privatekonomi och aktier hade verkligen fått snurr i skallen på mig i slutet av 2015. Mycket tack vara ekonomipoddar så som Börspodden & Sparpodden som jag lyssnade på när jag pendlade till och från jobbet. Det nyvunna intresset medförde att jag öppnade upp en depå hos nätmäklarn Degiro och nu hade jag också upptäckt Dividend Growth Investing på olika bloggar som jag börjat följa. Dessa bloggar var mycket inspirerande och jag bestämde mig för att också själv påbörja arbetet med att bygga min egna passiva inkomst (Pengamaskin) via utdelningar.

Syftet med bloggen är främst att ha det som ett roligt tidsdokument för mig själv att titta tillbaka på när jag förhoppningsvis kan ta en tidig pension runt 60år. Såklart hoppas jag också att jag skall kunna inspirera andra som ännu inte har kommit igång med sin pengamaskin att börja investerar enligt Dividend Growth strategin. Jag kommer förmodligen mest att göra uppdateringar om utvecklingen i portföljen och samt lite om vad som försiggår i min vardag. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar