tisdag 30 april 2019

UPDATE April! Vad händer, egentligen?


Ja, det man kan verkligen fråga sig. Blåvitt spelar champagnefotboll och OMXSPI är i år upp med +18,46%. April månad enskilt stängde OMXSPI på fina +6,75%. Alltså fick vi i princip en genomsnittlig årsavkastning under april månad. Inte utan att man undrar vart detta skall ta vägen. Om resten av året fortsätter i samma stil ligger miljonmålet inom räckhåll redan i år och Blåvitt tar SM-GULD. Det är däremot inte särskilt realistiskt att tro att vare sig det blir SM-Guld eller att börsen kommer att fortsätta utvecklas i samma takt under resten av året. MEN, med duvaktiga centralbanker, som vägrar höja räntan är det inte konstigt att börserna världen över är glödheta. TINA is back och Blåvitt är tillbaka på fotbollskartan!!

Som utdelningsinvesterare befinner vi oss just nu på höjdpunkten av året, då merparten av våra utdelningar trillar in på kontot. Glädjande nog slog Glenn kassaflöderekord med 11.303SEK (Utdelingar+Premier) under en enskild månad. Det tidigare rekordet på 9.952 från mars 2018 rök all världens väg. Snöbollen rullar med andra ord på bra och växer sig större och större.

Index går som sagt urstarkt och i ett sådant klimat har min strategi med stabila ”tråkiga” utdelningsbolag samt optionshandel svårt att hänga med. Vilket också har visat sig under de tre första börsmånaderna. Min strategi bygger lite på att investera med hängslen och livrem och lämpar sig egentligen allra bäst på en nedåtgående eller sidledes börsmarknad, så man kan väl anta att portföljen kommer ha sina bästa månader kvar under detta år. I alla fall när det kommer till att slå index.

Tyvärr kan man som det bekant heter inte både ha kakan och äta den. Jag har hellre en portfölj som avkastar något mindre i rejäl börsuppgång och som tappar mindre vid större börsnedgångar. Det blir helt enkelt bäst för den goda nattsömnens skull.


Portföljhändelser under april månad:

Har varit en del transaktioner i portföljen under april månad, då en hel del utdelningar blivit återinvesterade.

Bland annat har portföljen fått ett helt nytt bolag, nämligen Cibus Nordic Real Estate. Det är ett fastighetsbolag som är listat på First Norths börslista och som kom till börsen ganska nyligen (9 mars 2018). Merparten av fastigheterna (132st) är belägna i Helsingforsregionen och där hyresgästerna mestadels är livsmedelsbutiker(Kesko, S Group, Tokmanni, Lidl) men även en och annan Jysk butik samt en H&M butik syns till bland deras hyresgäster. Det är väldigt låg likviditet i aktien och man skall nog inte se denna investering som en kursrusare, utan snarare en investering av mer defensiv karaktär med små svängningar i kursen. Det som attraherade mig mest med att investera i denna aktie är att de har för avsikt att höja sin kvartalsvisa utdelning vid varje utdelningstillfälle, vilket känns väldigt spännande. Kanske kan Cibus med tiden bli Nordens svar på den amerikanska fastighetsaktien Realty Income.

Gällande optionerna så blev jag löst på mina 100st Kinnevik aktier vid lösendagen den 17april, vilket gjordes att dessa såldes av för 255SEK/st. Vilket var synd, då Kinnevik aktien har gått starkt sista tiden. Har dock fortsatt kvar lite Kinnevik aktier, så man är fortfarande delvis med på uppgången.

Vidare har följande inköp gjorts under april månad:
210st Kindred 82,54SEK
100st Tele2 123,50SEK
5st Alfa Laval 221,86SEK
2st ABB 193,00SEK
2st Assa Abloy 202,50SEK
32st EON 9,65EUR
4st Intrum 254,00SEK
96st Cibus 119,50SEK

Månadens aktie blev Disney som steg med +23,29% under april månad. Disney som nu startat en egen streamingtjänst i konkurrens med Netflix. Denna streamingtjänst borde säkert attrahera många barnfamiljer, för att få tillgång till alla Disneys klassiker. Streamingtjänsten är tänkt att lanseras i Norden i början av 2020.

Så lyckades då till slut Glenn äntligen att spräcka nollan mot OMXSPI som går urstarkt. Rimligtvis borde Glenn ha än större möjligheter att slå index under andra halvan av året, om vi får en liten rekyl nedåt andra halvan av året.

Som väntat utklassade ”Utdelning” ”Optionspremier” under april månad och det ser även ganska ljust ut för ytterligare en reducering för ”Utdelning” under kommande maj månad.

Indextävling
Glenn VS OMXSPI             +7,10% VS +6,75% (1 – 3)

Kassaflödestävling
Utdelning VS Optionspremier              9.911kr VS 1.392kr (1 – 3)


Kolla in portföljen samt mitt uppdaterade utdelningsschema.

Så göra vi när vi KROSSAR AIK, KROSSAR AIK, KROSSAR AIK!
/Glenn

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar