lördag 11 juli 2020

UPDATE Juni! Cupfinal…


Här kommer en väldigt försenad månadsuppdatering för juni månad.

Allsvenskan har dragit igång och matcherna står som spön i backen. Blåvitt har väl blandat och givit under de inledande omgångarna, men det ser ändå ut som de verkar ha något bra på gång och skulle vi landa Hallenius som ersättare för Söder, så ser det riktigt lovande ut. Extra härligt att grabbarna igår kväll fixade en Cupfinal, där de kommer att möta antagonisten MFF. Det blir en härlig final att se fram emot, där det skall koras en vinnare mellan de två absolut mest framgångsrika föreningarna i Sverige.

Börsen fortsatte uppåt under juni månad och OMXSPI landade på +2,83%. Glenns portfölj firade tyvärr inte lika stora framgångar och slutade månaden runt +-0%. Efter Corona debaclet har jag skiftat om i min strategi och har nu fullt fokus på att generera kassaflöde månad för månad. Detta för att på ett tydligt sätt kunna följa när det är dags att logga ut för pension. Många utdelningsinvesterare och FIRE människor som strävar efter att i framtiden kunna leva på sina sparade pengar förlitar sig oftast endast på utdelningarna och då krävs det att man sparat ihop en rejäl slant för att kunna få ut en ordentlig månadslön. Jag har för avsikt att skriva ett inlägg efter lösendagen i juli, där jag kommer visa att det går att genera mycket bra kassaflöde med endast en bråkdel av det kapital som krävs än om du endast förlitar dig på dina utdelningar. Redan vid 2 miljoner i totalt kapital bör man kunna generera riktigt fina kassaflöden och om man dubblar det till 4 miljoner i totalt kapital bör man kunna leva riktigt gott, men mer om detta i mitt nästa inlägg.

Nu väntar rapport period(Q2) och snart semester för Glenn. Förväntningarna för Q2 är generellt sett ganska låga. Kanske för låga rent ut av. Vi har redan sett ett par företag meddela omvända vinstvarningar, vilket tyder på att det kanske inte ser så jävligt ut som vi först trodde. Kanske har alla räddningspaket från regeringar och central banker dämpat fallet. Vi har i Sverige heller inte sett någon skenande arbetslöshet ännu, men det kanske kommer så snart som räddningspaketen slutas att betalas ut.

Inte så mycket som hänt i portföljen mer än att följande innehav har sålts av:

Texas Instruments
Thor
EPR

Antalet bolag i portföljen skall minskas ner med ytterligare 5-10 bolag. 

Indextävling
Glenn VS OMXSPI             -0,09% VS  +2,83% (3 – 3)

Kassaflödestävling
Utdelning VS Optionspremier              2.214kr VS 8.690kr (2 – 4)

Kolla in portföljen samt mitt nya uppdaterade utdelningsschema.

Europa here we come!

Ha d gott!
/Glenn

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar