söndag 20 juni 2021

Lösen 18 juni, Svag options månad.

Sommarn har verkligen kommit igång på allvar och 4 veckors semester närmar sig med stormsteg. Har inte blivit mycket fokus på börsen sista månaden. Främst på grund av att jag går och väntar på sättningen som aldrig kommer. 

Blev endast löst på tre av mina optionskontrakt och summa summarum blev juni månad en riktigt skral period när det kommer till premier och utdelningar. Kommer fortsätta att vara relativt försiktig fram till juli lösen och inte utsätta portföljen för allt för stora risker. 

Snedgungan i EVO fortsätter att gunga i otakt och kommer nog försöka ta en ny position där för att få ner mitt GAV. Är i nuläget ingen katastrof, men aldrig kul när man hamnar snett. Följer bara bolaget sin historik och levererar en kanonrapport i juli så lär denna position ordna upp sig, men man är allt lite orolig. 

Riktig svag månad som sagt, men känner mig rätt säker på att juli kommer bli bättre. Men just nu präglas mina investeringar av en släng av feghet. Har svårt att se vad som skall driva börserna vidare uppåt framöver. FED var ute i veckan och meddelade att de tidigarelägger sina planer om räntehöjningar, vilka ska verkställas under 2023 istället för 2024. Det är så klart fortfarande ganska lång tid fram till 2023 och mycket vatten hinner rinna under broarna fram till dess. 

Det totala kassaflödet för månaden landade på 8.330kr, uppdelat enligt följande intäktsströmmar:

Utdelningar: 952kr
Optionspremier: 5.505kr
Kursvinster vid lösen: 590kr
Trading: 1.283kr

Årets kassaflöde vid lösen varje månad:

januari: 23.800kr
februari: 43.135kr
mars: 34.478kr
april: 30.326kr
maj: 39.269kr
juni: 8.330kr

Månadssnitt: 29.889kr

Heja Sverige!
/Glenn

3 kommentarer:

  1. Bra blogg! Har kört igång med optioner så smått själv efter George Gammons intervju med Patrick Ceresna i våras.

    Vid lösen i fredags ledde en såld vagga i Lunding Mining till ett oönskat köp som fick rejält med smisk idag :) Ingen fara dock, ser eventuella förluster som läropengar.


    Helt sjukt att fler inte pysslar med optioner...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Halloj,

      Tackar tackar, håller fullständigt med dig angående att inte alla ställer ut optioner mot sina innehav. Men det verkar svårt för en hel del utdelningsinvesterare att ta till sig även om man förklarar hur det går till. Måste vara rädslan att förlora sitt GAV vid eventuell försäljning, för något annat kan jag inte komma på.

      Får ta och googla upp intervjun och lyssna igenom.

      Ha de gott Biggus Dickus :)

      Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera