söndag 22 maj 2022

Lösen 20 maj, Trötter.

Det är dagen efter byns årliga cykelfest, vilket inneburit att dagen mestadels har spenderats på soffan i horisontalläge. Energinivån ökade tyvärr inte efter att ha bevittnat Blåvitts 1-3 förlust borta mot Elfsborg (El Plastico). 

Kom på nu ikväll att jag helt glömt av att rapportera månadens kassaflöde vid lösen i fredags. Så det kommer att bli en väldigt kort rapportering denna gång då energin är som bortblåst efter gårdagens strapatser.

Dock vill jag meddela en liten "Teaser", nämligen att jag tror mig ha kommit på världens enklaste strategi för att kunna pensionera sig snabbast möjligt med minimalt kapital utan att försaka någon livskvalitet. Det jag kan säga är att det framöver kommer bli 100% fokus på optionspremier och att långportföljen kommer att likvideras under årets resterande månader. Tanken är att metoden kommer testas fullt ut med start den 1 jan 2023. Resten av 2022 kommer fokus vara att avyttra samtliga innehav i mina olika portföljer när bra tillfälle ges. Tänker att jag i kommande inlägg ska berätta lite mer om hur denna enkla metod kommer att fungera. En sak som är säker är att "Den nya metoden" kommer att förenkla min optionshandel väsentligt, med tanke på hur komplext min handel är just nu. Om allt slår väl ut under teståret 2023 kan en exit från arbetsmarknaden bli aktuell redan innan 2025. 

Månadens optionshandel har präglats av massa rullningar av PUTS och så blev jag såklart löst på mina Swedish Match (CC 75kr), då Philip Morris la bud på dem under månadens gång. Alternativkostnaden blev ganska rejäl, men den bryr jag mig inte så mycket om. Är bara glad att jag gick plus 4.440kr för mina 600 akter. 

Det totala kassaflödet för månaden landade på 16.808kr, uppdelat enligt följande intäktsströmmar:

Utdelningar: 8.788kr
Optionspremier: 3.580kr
Kursvinster vid lösen: 4,440kr

Årets kassaflöde vid lösen varje månad:

januari: 12.727kr
februari: 5.848kr
mars: 13.289kr
april: 20.371kr
maj: 16.808kr
juni: 
juli: 
augusti: 
september: 
oktober: 
november: 
december: 

2022 års månadssnitt: 13.808,60kr 

13 kommentarer:

 1. Sak bli spännande att följa & läsa om din optionshandel då jag själv kör mestadels optioner.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, optioner is the shit!! Helt klart :)

   Radera
 2. Hej

  Följer med intresse dina inlägg. Har sedan några månder jobbat mycket med optioner. Leaps, coveredcalls och cashsecured puts. Kär på stabila nanmn som jag vill vara lång i så det gick helt ok även genom nedgången.

  Spännande att ta del av dina nya funderingar. Har själv funderat på att sälja vagga på index. Får se om jag går från papperstrade till live någon gång.

  Fortsätt gärna dela. Finns du på andra media?

  Mvh

  Daniel

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjenare Daniel,

   Kul att du följer bloggen, inte så många som gör det. (Hahaha)

   Ja, du gissar helt rätt på min kommande strategi. Det kommer att bli veckovaggor mot OMX30 indexet med en ETF i botten. Men kommer skriva lite mer om hur jag tänker att det skall fungera i ett senare inlägg, håll ut...

   Figurerar inte så mycket på andra platformar, har ett Twitterkonto @dividendglenn, där jag mest lägger ut inlägg om när bloggen uppdateras.

   Ha d gott
   /Glenn

   Radera
 3. Är själv på väg mot FIRE 2023 (förhoppningsvis), ska bli intressant läsa om dina optionsfunderingar. Började med optioner i våras, säljer put och calls för premier, ser också många fördelar mot "traditionell" utdelningsinvestering, nyinsättningar går bara till "optionskontot".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hallå Anonym,
   Jo jag började också min investeringskarriär som utdelningsinvesterare, men är otroligt glad och tacksam att jag fick nys om optionshandel.

   FIRE 2023 låter lockande, får se hur teståret nästa år faller ut. Man vill ju ändå ha lite marginaler innan man tar steget fullt ut även om man vill att det skall ske så fort som möjligt.

   Ha d gott
   /Glenn

   Radera
 4. Kul med fler som gillar optioner. Finns själv på twitter som @e_penser

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe... ja du är en av få i min följarskara, gillar skarpt dina grafer som du presenterar ;)

   Radera
 5. Hej, tappade tyvärr intresset för bl a optioner när jag fick problem på jobbet - prio 1 för mig är ändå att behålla min arbetsinkomst fram till FIRE. Nu när det är löst (men med deltid) kanske det blir en nystart.

  Vilken teaser du droppar :) . All in på optioner alltså.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Halloj Smålänningen,

   Det är aldrig försent att börja med optioner, ju för desto bättre! Hoppas att du kommer igång igen. Satsar du 2miljoner på optioner kan du räkna med att lyfta mer än 40.000kr/mån via optionspremier. Jag kan nästan lova dig att du inte kommer att ångra dig :)

   Radera
  2. Såg att jag skrev "kanske" ovan. Men jag kommer att börja igen - fast i begränsad skala då jag inte genomfört min provperiod ännu och det är ju just det att det är så lätt att köra med kanske 200.000 kr och tänka att man kan skala upp detta till hela portföljen.

   Radera
 6. Mina favoriter är att köra short strangles på omx, cash secured puts, covered calls & covered strangles på aktier framförallt i Telia som varit min guld aktie genom åren.

  SvaraRadera