söndag 1 maj 2022

Update April! Den berömda badbollen...

Portföljen är ner för fjärde månaden i rad detta intressanta börsår, dock håller man sig fortfarande på rätt sida om miljonstrecket vilket känns rätt skönt. I rena pengar är det lite drygt en sämre årslön (240.000kr) som gått upp i rök, men det är ingen fara då man är "In it for the long run". Premier och utdelningar tickar fortfarande in och snart borde den berömda badbollen vara så pass nedtryckt att den snart bör studsa upp. Kanske kan maj månad bjuda på en rejäl uppstuds inför de kommande sömniga sommarmånaderna. 

Tror i och för sig inte riktigt på uppstuds-scenariot, nu när vi går mot räntehöjningar, fortsatt hög inflation samt höga energipriser. Höjda boräntor kan bli en riktig rysare framåt hösten då svenskarna under de goda lågränteåren kunnat belåna sig ordentligt utan att det märkts av allt för mycket på deras lönekonto. 

EVO levererade en fin rapport som brukligt och studsade tillbaka en bit efter att ha fallit ner under 900kr under månaden. EVO´s återhämtning var välkommen, men då Nasdaq börsen i USA backat rejält kunde inte portföljen leverera plusresultat denna månad heller. Även en del av mina svenska bolag hade en tuff månad och sjönk med mer än 20% så som Bure, SBB och Kinnevik. 

Glädjande nog lyckades jag spara en rejäl slant i mitt månadsspar då lite semesterpengar trillade in på kontot, men månadsparet känns numera som en ickesak när portföljen svänger upp och ner med 20-40 tusen kronor om dagen. Nysparandet kändes betydligt trevligare för några år sedan. Men det är bara att gneta på och extra skönt att kunna lägga in en ordentlig slant nu innan sommarmånaderna börjar. Sommarmånaderna brukar bli ganska torftiga när det kommer till månadssparande för Glenn. Sommarmånaderna skall enligt Glenn fördrivas i dekadens och det är sen gammalt.

Var på Eleda Stadion och såg Malmö FF skölja över Blåvitt under 90min, men en stor eloge ska tillfalla Blåvittklacken som tappert höll igång i alla 90min även om vi var helt chanslösa under i princip hela matchen. Bara att ta nya tag hemma mot Kalmar FF på måndag.

Månadens topp 5:

1. Securitas +14,98%
2. Swedbank +11,33%
3. Swedish Match +9,74%
4. Heineken +8,76%
5. Skistar +8,17%

Indextävling

Glenn VS OMXSPI -5,07% VS  -3,37% (1 – 3)
Glenn VS OMXSPI -23,38% VS  -18,48% (Årsbasis)

Kassaflödestävling
Utdelning VS Optionspremier 9.174kr VS 14.905kr (0 – 4)
Utdelning VS Optionspremier 9.985kr VS 39.465kr (Årsbasis)

Kolla in portföljen samt mitt nya uppdaterade utdelningsschema.

Nu studsar vi tillbaka!
/Glenn

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar