söndag 19 juni 2022

Lösen 17juni, Guldet blev till sand.

Det är verkligen ett tufft börsklimat därute just nu och för Glenn "himself" har det varit en bedrövlig optionsmånad. Det hela började för tvä veckor sedan när jag började ställa ut lite OMX30 kontrakt för lite initial testning av "Holy Grail Strategin". Det började verkligen inte bra. Jag kom snett redan första veckan och sen rullade jag positionerna allt för sent, vilket renderat i kraftiga förluster. Med kontant avräkning får man verkligen resultatet svart på vitt direkt vid lösen. Blir man löst på en Put för en enskild aktie kan aktien alltid återhämta sig, men vid kontantlösen så finns inte den möjligheten. 

Får väl medge att självförtroendet angående "Holy Grail Strategin" fått sig en rejäl törn och tanken har slagit en att det hela inte kommer att slå väl ut. Det var inte riktigt så här jag hade tänkt mig när jag suttit vid ritbordet, men envis som man är så ger jag inte upp i första taget. Jag kommer att köra på en full månad till och så får vi summera och utvärdera igen vid juli lösen. De förlorade tusenlapparna får ses som nyttiga läropengar och lärdomen är framförallt att det är bättre att agera i tid än att hoppas på att index vänder till nästa dag. Börsen är som bekant väldigt nyckfull emellanåt och de två sista veckorna har nog det mesta gått fel för mig. Till råga på allt så blev jag också löst på några "Puttar" som jag legat helt snett i ett tag(Balder och Kinnevik). Dessa aktier kan i och för sig återhämta sig med tiden och förlusterna är än så länge endast alternativa enligt mitt sätt att se på det.

Hur som haver så kommer här månadens förskräcklig usla resultat, håll i er:

Det totala kassaflödet för månaden landade på -9.527kr, uppdelat enligt följande intäktsströmmar:

Utdelningar: 3.085kr
Optionspremier: 12.010kr
Kontantlösen: -24.622kr

Årets kassaflöde vid lösen varje månad:

januari: 12.727kr
februari: 5.848kr
mars: 13.289kr
april: 20.371kr
maj: 16.808kr
juni: -9.527kr
juli: 
augusti: 
september: 
oktober: 
november: 
december: 

2022 års månadssnitt: 9.919,33kr 

10 kommentarer:

 1. Trist & öra att det blev en dålig start, det kan få det flesta att "hoppa" av det man planerat & skisssat på länge. Den här videon https://www.youtube.com/watch?v=T6uA_XHunRc av Tastyworks gillar jag skarpt när det gäller att "automatisera" sin handel med optioner.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det blev inte riktigt som man tänkt sig, men ser absolut fortfarande potential i den. Men behöver bli mer trygg i vad jag skall göra när traden går åt fel håll. Håller med om Tasty Work, många väldigt bra videos att se där.

   Trevlig Midsommar
   /Glenn

   Radera
 2. Tror generellt man ska tänka två ggr innan man ställer ut puts i den här marknaden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det ligger betydligt mer risk i Puts än Calls. Blir ofta en dubbelsmäll då långportföljen också får sig en törn då börsen faller kraftigt.

   Trevlig Midsommar
   /Glenn

   Radera
 3. Rackarns! Kanske inte var rätt börsklimat som sagt. Behöver inte betyda att strategin är fel.

  Jag sitter som jag tidigare sagt med en handfull företag som jag köpte i dec och jan och som rasat och försöker minska förlusten genom få in några kronor med covered call. Är nu andra månaden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Svarar mig själv... När/om jag blir löst vet jag inte om jag vågar ställa ut Puts, men vi får se om en månad.. Skulle jag skriva oxå.

   Radera
 4. Nä, puts kan vara luriga när det väl börjar rulla på neråt. Oftast är det ju hissen ner och trapporna upp som gäller på börsen.

  Trevlig Midsommar
  /Glenn

  SvaraRadera
 5. Hej!
  Jag följer din strategi med stort intresse! Det jag inte riktigt förstod var val av option. Som jag förstår det äger du Xact OMX30 i din långportfölj, men du ställer sedan ut kontant avräknade OMX30-kontrakt. Vill du resonera kring varför du valt detta istället för att helt enkelt ställa ut optioner på dina redan ägda Xact OMX30 innehav.
  Mvh Daniel

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hejsan Daniel,

   Vill bara säga att jag än så länge bara testar och ställer ut lite optioner mot OMX30 indexet. Men tanken är att jag skall endast äga Xact OMX30 ETF:en och anledningen till det är att jag minskar bolagsrisken och för att det blir enklare att administrera genom att endast handla index optioner istället för 10-20 olika bolag. Men som sagt strategin är än så länge endast under test och om allt faller väl ut så är planen att köra igång i full skala med start 1 jan 2023.

   Ha d gott
   /Glenn

   Radera