onsdag 31 mars 2021

UPDATE Mars! Osannolikt stark börs…

Efter en smått otrolig börsmånad, där OMXSPI stigit med otroliga +8,15%, har Glenns portfölj nått miljonen samt satt ett nytt ATH, när vi nu stänger denna historiska månad. Det är utan tvekan den bästa månad som Glenn presterat när det kommer till monetär utveckling. Portföljen är alltså upp hela 105.413SEK för mars månad. Milda Matilda, den summan känns nästan overklig.

En rekyl borde vara inom räckhåll, om inte annat lär sommarbörsen bli en riktigt trist historia. Snart är det också dags för Q1 rapporterna och jag misstänker att bolagen som inte når upp till förväntningarna eller slår sina förväntningar, lär bli hårt straffade. April månad är historiskt sett en mycket bra börsmånad, men det lär bli svårt för Glenn att följa upp, efter denna smått fantastiska månad. 

Nu äntrar vi också alla utdelningsjägares stora högtid (april & maj), då majoriteten av de svenska bolagen avskiljer sina utdelningar till deras investerare. Även om jag inte längre är någon utpräglad utdelningsinvesterare finns det ändå inte mycket som slår Cash-ljudet i telefonen när utdelningen trillar in på kontot. 

Har också under denna månad fixat till belåning i både barn och långportföljen, så att jag vid extremt röda dagar har flexibilitet att fylla på i mina innehav eller alternativt köpa in något nytt från bevakningslistan. Så klart blev jag lite ivrig av de nya möjligheterna, vilket har resulterat i en hel del nya innehav till portföljerna under månaden. 

Månadens tillväxtinköp:

Roblox, Alla som har barn mellan 5-10år har nog inte kunnat undgå denna sociala spelplattform. Personligen hatar jag denna plattform, då den buggar mest hela tiden och många av spelen är bara FÖR dumma. Men ungarna verkar i alla fall gilla det, så det fick bli några Roblox aktier till portföljen.

Coupang, Skall vara Syd Koreas svar på Amazon. Bra med lite mer exponering mot Asien för att bättra på diversifieringen.

SBB, En gammal goding som gör comeback i portföljen. Ilja kör på en aggressiv tillväxtresa och verkar bara vilja det bästa för aktieägarna.  

Trans Alta Renewables, Även detta Kanadensiska bolag gör come back i portföljen. Trenden med förnyelsebar energi fortsätter och lär göra så i många år till. Sen är det alltid kul med en månadsutdelare i portföljen.

Örsted, Ännu ett bolag inom förnyelsebar energi, denna gång ett bolag som härstammar från Danske Börs. Snart är nog hela Danmark fyllt av vindsnurror.

Plejd, Ingen hejd på Plejd. Aktien som till och med fått en sång skapad efter sina framgångar. Detta är en riktig småspararfavorit, som jag passade på att ta in i portföljen efter en liten dipp. Bara att hoppas på att tillväxtresan kan fortsätta nu när de går in på de övriga nordiska marknaderna. Plejd utvecklar tekniska lösningar för belysning, där belysningen styrs via egenutvecklade mobilapplikationer.

Indextävling
Glenn VS OMXSPI 11,62% VS  8,15% (2 – 1)
Glenn VS OMXSPI 16,20% VS  13,67% (Årsbasis)

Kassaflödestävling
Utdelning VS Optionspremier 3.625kr VS 12.930kr (0 – 3)
Utdelning VS Optionspremier 4.655kr VS 56.998kr (Årsbasis)

Kolla in portföljen samt mitt nya uppdaterade utdelningsschema.

Glad Påsk
/Glenn

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar