fredag 30 april 2021

Update April! Luften börjar bli tunn...

Q1 rapporterna dundrar in i rasande fart och de flesta företagen har överträffat analytikernas förväntningar med råge. 2020 års jämförelsetal är förvisso ganska enkla att överträffa i och med Coronas intåg i våra liv. Dock tycker jag att luften börjar kännas lite väl tunn här och frågan är vad som kan fortsätta driva börserna uppåt efter Q1 rapporterna? Tror att vi kommer få ett litet nedställ nu fram tills det är dags för Q2 rapporterna i slutet av juli. Ligger fullinvesterad igen med en del belåning och därmed finns risken att man hamnar i en ordentlig snedgunga, om vi skulle få en sur börs de närmaste månaderna. (Är inge bra på att ha torrt krut vid sidlinjen)

Riksbankerna runt om i världen har signalerat om fortsatt låga räntor de kommande åren, så börsfesten lär väl trots allt fortsätta ett tag till. April månad bjöd OMXSPI index på en uppgång på +3,1%, vilket är oerhört starkt. Men om Glenn får göra en killgissning, så tror jag att Maj månad blir årets första månad med negativ utveckling. 

Månadens inköp:

Coinbase, Hoppade på Coinbase "hypade" börsnotering, vilket i nuläget inte verkar var den bästa affären, då den är ner -20% sedan noteringen. Har man som Glenn totalt missat hela kryptotåget och ändå vill ha lite exponering mot krypta så kan kanske en kryptobörs vara av intresse. Att krypto är här för att stanna, det kan vi nog alla hålla med om och därför tror jag att på lång sikt bör plattformar så som Coinbase vara av intresse för retail handlare av kryptovaluta. Ju mer hype det blir för krypto desto mer transaktioner kommer att genomföras på deras plattformar. Bolaget ser ut att vara i en ordentlig tillväxtfas där transaktionerna ökat rejält de sista månaderna.

Yandex, Är Rysslands svar på Google. Kul med lite mer exponering mot Ryssland för att bättra på diversifieringen i portföljen.

Ferroamp, Ett väldig spännande bolag inom "cleantech" sektorn som bland annat sysslar med energilagring för fastigheter och elfordon. Känns helt klart som ett riktigt bra framtids case.   

Stockwik, Ännu ett av Micke Sydings favoritbolag. En väldigt enkel affärsmodel som bygger på att förvärva små företag av olika slag. En så kallad riktig "compounder" aktie. 

FlatexDegiro, DeGiro har blivit uppköpta av Tyska banken Flatex och därmed infann sig möjligheten att investera i min husbank för optionsportföljen.

Kambi, leverantör av sportbettingtjänster till spelbolag. Har så smått börjat erövringen av den amerikanska marknaden, där stora tillväxtmöjligheter finns. Att vi sedermera kan se fram emot både EM i fotboll och OS i Tokyo denna sommar lär heller inte ligga dem i fatet. 

Indextävling
Glenn VS OMXSPI 2,16% VS  3,10% (2 – 2)
Glenn VS OMXSPI 18,36% VS  16,77% (Årsbasis)

Kassaflödestävling
Utdelning VS Optionspremier 6.160kr VS 11.145kr (0 – 4)
Utdelning VS Optionspremier 10.700kr VS 68.143kr (Årsbasis)

Kolla in portföljen samt mitt nya uppdaterade utdelningsschema.

Trevlig Valborg
/Glenn


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar