måndag 31 januari 2022

Update Januari! Brant uppförsbacke på starten av året...

Ja då var det nytt år och nya möjligheter. Möjligheterna har dock lyst med sin frånvaro än så länge och istället har familjen med undetecknad i spetsen drabbats av Covid-smitta. Vi hade precis klarat av fem dagars karantän när minsta barnet idag vaknade upp med feber och sedermera ett positivt Covid-test. Om övriga familjemedlemmar insjuknar framöver kan det bli ännu fler härliga karantändagar att se fram emot. 

Portföljen är fortsatt väldigt volatil och januari månad inledes med en rejäl nedgång -10,65%. Detta att jämföra med OMXSPI som endast backade med -9,84%. Kanske kan rapportsäsongen hjälpa portföljen på traven, så att februaris månadsavslut  kanske kan hamna på plus. Just nu sitter jag som på nålar av spänd förväntar inför EVO rapporten den 9 februari. Rapporten känns lite som "make it or break it" för portföljen. En svag rapport kommer innebära ett rejält motiviationstapp för hela börsåret 2022. Så det är ganska mycket som står på spel den 9 februari för Glenn. HÅLL ALLA TUMMAR I VÄRLDEN!!!

Trots en sur börs har ändå några positioner tagit sig igenom månaden på rätt sida strecket. Intrum levererade en fin rapport och belönades rejält under rapportdagen med en uppgång på över 10%. Även Activision Blizzard steg under månaden, då Microsoft lagt ett bud på spelutvecklaren vilket fick kursen att närma sig budpremien. Det känns lite som att Microsoft är på väg att skapa ett Netflix för spel via sitt XBOX Gamepass medlemskap. 

Månadens topp 5:

1. Intrum +19,62%
2. Activision Blizzard +18,73%
3. Alibaba +4,90%
4. Visa +3,59%
5. Coca Cola +2,58%

Indextävling

Glenn VS OMXSPI -10,65% VS  -9,84% (0 – 1)
Glenn VS OMXSPI -10,65% VS  -9,84% (Årsbasis)

Kassaflödestävling
Utdelning VS Optionspremier 155kr VS 6.955kr (0 – 1)
Utdelning VS Optionspremier 155kr VS 6.955kr (Årsbasis)

Kolla in portföljen samt mitt nya uppdaterade utdelningsschema.

Nu börjar försäsongen!
/Glenn

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar